Boek review: "Gezonde thee" door Fern Green • CherryCharlie.nl

Een paar weekjes geleden was mijn yogaschool jarig: Bodywise bestaat 12,5 jaar! Dat moest natuurlijk gevierd worden: in de vorm van een local market, met duurzame en healthy hapjes en of course een goed glas wijn. Ik heb die avond een tof boek gescoord met allerlei recepten voor gezonde thee.

Op die local market kwam ik een serie boeken tegen die ik al vaker in winkels en etalages heb gezien, en die steeds opnieuw mijn aandacht trekt: de minimalistische kookboeken van Fern Green.

Ieder boek heeft een heel duidelijk thema en staat vol variaties op dat thema. Zo heb je onder andere Salad in a jar, Eiwitrijk, Groene sapjes en…

Gezonde thee. Deze heb ik uiteindelijk meegenomen. Een heel mooi, licht en eenvoudig vormgegeven boek.

Gezonde thee staat vol met variaties van thee en kruidenthee, met een aantal uitstapjes naar icetea en heilzame thee. Iedere thee heeft een kleine beschrijving die vertelt waar hij goed voor is: bijvoorbeeld als je verkouden bent, wanneer je hoofdpijn hebt, of bij een kater. En zo een heel boek vol met lekkere variaties!

Fact file

Titel: Gezonde Thee

Auteur: Fern Green

Uitgever: Becht

Taal: Nederlands, oorspronkelijk Engels

Eerste druk: 2015

Genre / keywords: thee, kookboek, recepten, health

Aantal pagina’s: 159

ISBN: 978-90-230-1494-2

Zelf maak ik vaak thee met gember, citroen en honing wanneer ik last van mijn keel heb. En die staat ook in het boek! Mét de tip om cayennepeper toe te voegen om het extra sterk te maken.

En zo staan er meer dan 60 recepten voor thee, kruidenthee, en infusies van fruit en specerijen in. Heel inspirerend!

Wist je dat je van sommige siropen ook thee kunt zetten? Erg fijn wanneer je keelpijn hebt. Je kunt daarvoor heel goed deze twee zelfgemaakte siropen gebruiken: check bijvoorbeeld mijn vlierbessensiroop en tijmsiroop.

Gezonde Thee is hier te koop:
Libris *
Bol.com *

* Affiliate link. Koop je via zo’n link iets bij een webshop, dan krijg ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag. Zo help je CherryCharlie online te houden. Meer informatie vind je hier. Dankjewel!

Scroll naar top