Warme kruidige appeldrank voor koude herfstavonden

Het is nu écht herfstig weer aan het worden: ik heb de verwarming alweer aan, er liggen bergen bladeren onder de bomen, in de moestuin is niet zoveel meer te doen en ‘s avonds zit ik het liefst opgekruld onder een dekentje serie te kijken. Deze kruidige appeldrank is de perfecte metgezel.

Het is de tijd van pompoenen, kastanjes, appels, kaneel en warme chocolademelk!

Geïnspireerd door alle Amerikaanse dames op Pinterest kom ik met mijn eigen warme appeldrank. Super easy en hartstikke lekker 🙂 Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig en het kost je een minuutje om deze kruidige appeldrank te maken (en een half uurtje wachttijd).

Let op: Voor fotogeniekheid heb ik een vrolijk rietje in het drankje gestoken. Houd er rekening mee dat je geen warme dranken door een rietje drinkt: je kunt zo je gehemelte verbranden!

Warme kruidige appeldrank voor koude herfstavonden
Yield: 2 glazen

Warme kruidige appeldrank voor koude herfstavonden

Warme kruidige appeldrank voor koude herfstavonden

Warme gekruide appeldrank (alcoholvrij)

Cook Time 45 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • 1/2 liter appelsap
  • 1 flinke eetlepel glühweinkruiden
  • groot thee-ei of een zakje voor losse thee
  • 2 kaneelstokjes

Instructions

  1. Stop een eetlepel met een flinke berg glühweinkruiden in een thee-ei of zakje. Wanneer je een zakje gebruikt, zorg dan dat hij niet open kan gaan! Ik heb hier een roestvrijstalen paperclip voor gebruikt.
  2. Giet een halve liter appelsap in een steelpannetje met dikke bodem. Ik gebruik natuurtroebel appelsap. (“Echt” appelsap in plaats van uit concentraat. Check de verpakking.)
  3. Voeg je kruiden toe en laat het geheel een half uur lang met het deksel op de pan warm worden op de laatste stand op het laagste pitje van je fornuis. Het geeft niet als de boel een beetje kookt tegen het einde.
  4. Verdeel over 2 glazen en garneer met de kaneelstokjes.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om groener en duurzamer te leven. Kun je dit artikel waarderen, support me dan met een bijdrage ter grootte van een kop thee. Dankjewel!

2 reacties op “Warme kruidige appeldrank voor koude herfstavonden”

  1. Wat een goed idee! Ik drink vanwege ziekte al een tijd geen alcohol meer, maar krijg in de winter vaak wel behoefte aan dit soort drankjes!

  2. Pingback: Mijn favoriete warme dranken voor koude wandeltochten • CherryCharlie.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.

Skip to Recipe
Scroll naar top