In de herfst en winter is het mooi wandelen – al is het in de winter soms wel heel erg koud! Wanneer je rond het vriespunt gaat wandelen, kan ik je aanraden om een lekkere thermosfles met iets warms mee te nemen. Maar wat stop je daar dan in? Dit zijn mijn favoriete warme dranken!

Anijsmelk

Je kunt er natuurlijk gewoon koffie of thee in doen, maar het kan natuurlijk veel uitgebreider – zodat je onderweg echt een verwenmomentje hebt wanneer je die kan opendraait!

Eerst wil ik je vertellen wat je er absoluut NIET in moet stoppen: alcohol. Alcohol lijkt je op het eerste gezicht een warm gevoel van binnen te geven, maar pas op: alcohol is een slecht idee als je in de kou buiten bent. Het verwijdt je bloedvaten, waardoor je sneller afkoelt – dat moeten we niet hebben! Onderkoeling kan namelijk dodelijk zijn.

Anyway, wat stoppen we dan wél in onze thermosfles? Hier heb ik 4 heerlijke ideeën voor je.

Warme chocolademelk

Classic. Ik ben dol op warme chocolademelk. Vroeger kreeg ik altijd warme chocolademelk van mijn moeder als ik uit school kwam. Had ik een 10 gehaald, dan ging er slagroom op!

Mijn huidige favoriet is de Winterspice Hot Chocolate Mix van Chocolate Tree uit Edinburgh. Ongeveer een jaar geleden gekocht op de Chocoa beurs in Amsterdam, en lucky me – hun webshop verzend ook naar Nederland! Wel duur, maar serieus, it’s worth it.

Hoe je je chocolademelk ook maakt, het is altijd een goed idee om mee te nemen. Cacao pept je op. Niet voor niets hebben lange-afstandswandelaars áltijd chocola in hun tas!

Warme gekruide appelsap

Warme gekruide appelsap

Ook altijd een succesnummer: gekruide appelsap. Van appels krijg ik altijd zo’n heerlijk warm herfstgevoel in mijn buik!

2 jaar geleden heb ik mijn versie van gekruide appelsap online gezet – echt supermakkelijk. Hier kun je het vinden.

Alcoholvrije glühwein

Bij witte winterwandelingen móét je haast wel glühwein meenemen. Ja toch?! Om de reden die ik hierboven genoemd heb, raad ik je aan om dan wel een alcoholvrije versie te maken met druivensap in plaats van wijn als basis.

Drink je de glühwein niet tijdens je wandeling maar lekker binnen wanneer je weer terugkomt, dan is de alcohol natuurlijk geen probleem.

Chai latte

Als we toch bezig zijn met warme, kruidige drankjes (serieus, alles met kaneel, gember en kruidnagel warmt je geweldig op vanbinnen), dan is een chai latte ook superfijn om mee te nemen.

Een paar dagen geleden heb ik een recept voor instant chai latte mix online gezet, die kun je hier perfect voor gebruiken!

Tip: Schud even flink met je thermoskan voordat je de dop eraf draait. Zo kunnen de naar de bodem gezakte kruiden weer een beetje mooi verdelen, en het schudden zorgt ook een beetje voor schuimige belletjes bij het uitgieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.