Flatbread met maar 2 ingrediënten

De zomer is echt een seizoen voor soep en broodjes. Vooral met de hitte, wanneer je echt geen zin hebt in een zware maaltijd, is het ideaal. Als ik écht in een luie bui ben, koop ik een zak soep en een paar afbakbroodjes. Maar weet je wat nog veel lekkerder is? Je eigen flatbread maken. Makkelijk, zo klaar.

Zo maak je flatbread

Dit platbrood heeft wel wat weg van naanbrood en bestaat uit slechts twee ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt. Je mengt de ingrediënten door elkaar, verdeelt de boel in een paar balletjes, die rol je uit en bak je in de koekenpan. Klaar is Kees!

In principe kun je iedere soort yoghurt gebruiken die lekker dik is, zelfs plantaardige yoghurt! Zolang het maar naturel en zuur is. Dus het is zeker mogelijk om hier een veganistische variant van te maken 🙂

Hier eet je het bij

Platbrood is echt ontzettend veelzijdig. Op de foto’s eet ik hem bij een soepje, maar omdat het zoveel op naan lijkt (naan is basically een soort flatbread) kun je het ook prima bij de curry eten, of bij een salade om die wat substantiëler te maken.

Wat je ook kunt doen is ze dubbelvouwen als een soort zachte taco met (vega) shoarma of falafel ertussen. Mjam!

Flatbread

Flatbread

Naan / platbrood met maar 2 ingrediënten!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g Griekse yoghurt

Instructions

  1. Doe de ingrediënten samen in een kom en meng tot een bal deeg. Voeg eventueel wat meer zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te plakkerig blijft.
  2. Verdeel de bal in 6 tot 8 stukken.
  3. Zet een pan met olie of margarine op medium vuur.
  4. Rol een bolletje deeg uit tot 0,5-1 cm dik en bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal met de overige stukken deeg!
  5. Vergeet niet om tussendoor ook je soepje even op te warmen.


Eet smakelijk!

2 thoughts on “Flatbread met maar 2 ingrediënten”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.