Supereasy rode bietenspread

with No Comments

Mijn moeder maakte eigenlijk nooit rode bietjes klaar als eten. Niet omdat ze het niet lekker vond, maar omdat het zo’n ongelofelijke rode zooi wordt in de keuken. Totally understandable. Met als resultaat dat alle keren dat ik rode bietjes heb gegeten in mijn bijna-28-jarige leven op 1 hand te tellen zijn. En het zal me niks verbazen als het allemaal bij oma was.

Rodebietenspread voor bij de borrel of op brood

Toen ik laatst bij de Albert Heijn een receptenkaartje zag voor lekkere broodjes met – onder andere – geraspte bietjes, en erachter kwam dat die boel gewoon kant en klaar te koop is (lekker makkelijk, geen rotzooi!), besloot ik het een keer uit te proberen. En eigenlijk vind ik rode bietjes gewoon lekker!

Omdat we voor het avondeten slechts een half bakje hadden gebruikt, heb ik de dag daarna een lekkere bietenspread gemaakt. Lekker op toastjes of als luxe broodbeleg 🙂

Rodebietenspread voor bij de borrel of op brood
Rodebietenspread voor bij de borrel of op brood

Rodebietenspread

Rodebietenspread

Eenvoudige rodebietenspread voor op toastjes bij de borrel of op brood.

Ingredients

  • 200g geraspte rode bieten
  • 200 g hüttenkäse
  • 1-2 el olijfolie
  • 1-2 el honing
  • peper & zout

Instructions

Okee, eigenlijk hoef ik dit niet eens uit te leggen. Doe de bietjes, kaas, olijfolie en honing in een bleder en mix tot het een mooie puree is (met wat stukjes). Breng op smaak met peper en zout.

Notes

Rode bieten zijn voorgeraspt verkrijgbaar bij diverse supermarkten.


Heb je met plezier bovenstaande artikel gelezen? Overweeg dan om me op een kopje koffie te trakteren, zodat ik tijd kan blijven steken in het schrijven van meer van zulke content. Dankjewel!

Aantal kopjes koffie

Bovenstaande knop stuurt je naar de veilige PayPal-omgeving.
Lees hier meer over mijn koffiefonds.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.