Zelf Schotse Haggis maken: een confronterende les in bewust omgaan met vlees

with No Comments

Eerst wilde ik deze blogpost “De complete Nederlandse gids voor Schotse Haggis” noemen. Maar dat was te kort door de bocht. Toen ik met die organen in mijn handen stond, realiseerde ik me hoeveel vlees de gemiddelde Nederlander eet zonder erbij na te denken. Vlees wat doorgaans echt niet meer te herkennen is als ooit een levend wezen.

Buitenboek: De smaak van wildplukken

with 1 Comment

Sinds een tijdje heb ik het wildplukvirus helemaal te pakken. Waar ik vorig jaar vlierbloesemsiroop maakte als eerste probeersel, heb ik dit jaar al een hoop lekkers geplukt en verwerkt. Maar er zijn zoveel planten die je kunt eten, waarvan je niet eens weet dat het kan! Een tijdje geleden heb ik om deze reden het boek “De smaak van wildplukken” aangeschaft, om mijn kennis wat bij te spijkeren op dat gebied.

Røllesmølle: Scandinavische Fika in Hengelo

with 1 Comment

Een paar weken geleden liep ik langs een pand waarin flink geklust werd. Er hing een briefje op het raam: “Binnenkort opent hier Røllesmølle – Zweedse Fika en broodjes!” Dat smaakte naar meer, dus toen ze open gingen, ben ik een keertje langsgegaan om iets lekkers te halen. Mocht je een keer in Hengelo zijn, dan is dit de plek waar je moet lunchen.

1 2 3 4 8