food

Flatbread met maar 2 ingrediënten

De zomer is echt een seizoen voor soep en broodjes. Vooral met de hitte, wanneer je echt geen zin hebt in een zware maaltijd, is het ideaal. Als ik écht in een luie bui ben, koop ik een zak soep en een paar afbakbroodjes. Maar weet je wat nog veel lekkerder is? Je eigen flatbread maken. Makkelijk, zo klaar.

Bewust omgaan met vlees: wat het maken van Haggis met mij deed

Zelf Schotse Haggis maken: een confronterende les in bewust omgaan met vlees

Eerst wilde ik deze blogpost “De complete Nederlandse gids voor Schotse Haggis” noemen. Maar dat was te kort door de bocht. Toen ik met die organen in mijn handen stond, realiseerde ik me hoeveel vlees de gemiddelde Nederlander eet zonder erbij na te denken. Vlees wat doorgaans echt niet meer te herkennen is als ooit een levend wezen.

Buitenboek: De smaak van wildplukken

Sinds een tijdje heb ik het wildplukvirus helemaal te pakken. Waar ik vorig jaar vlierbloesemsiroop maakte als eerste probeersel, heb ik dit jaar al een hoop lekkers geplukt en verwerkt. Maar er zijn zoveel planten die je kunt eten, waarvan je niet eens weet dat het kan! Een tijdje geleden heb ik om deze reden het boek “De smaak van wildplukken” aangeschaft, om mijn kennis wat bij te spijkeren op dat gebied.