Zelf sojamelk maken: zo doe je dat

Wanneer je al een tijdje into plantaardige melk bent, is het leuk en interessant om eens zelf sojamelk te maken. Ik heb het laatst gedaan, en het was zo makkelijk en leuk dat ik het vaker doe!

Maak zelf ouderwets gefermenteerd gemberbier

Als je wel eens echt goed gemberbier op hebt (lees: Fever Tree bijvoorbeeld, van die troebele), dan weet je hoe ontzettend verwarmend en verfrissend tegelijk het is. En wist je dat je het heel makkelijk zelf kun maken?

Energierepen met ruby chocolate

Wanneer je op trektocht gaat of een lange afstand wandelt, verbrand je ontzettend veel calorieën. Dat betekent dat je dus ook moet zorgen voor genoeg energietoevoer! Met deze homemade energierepen komt dat helemaal goed.

Zelf Schotse Haggis maken: een confronterende les in bewust omgaan met vlees

Eerst wilde ik deze blogpost “De complete Nederlandse gids voor Schotse Haggis” noemen. Maar dat was te kort door de bocht. Toen ik met die organen in mijn handen stond, realiseerde ik me hoeveel vlees de gemiddelde Nederlander eet zonder erbij na te denken. Vlees wat doorgaans echt niet meer te herkennen is als ooit een levend wezen.

Zelf zachte kaas maken: zo doe je dat

Zachte kaas is heel makkelijk te maken met slechts twee ingrediënten. Je kunt hem gebruiken in de pasta, cheesecake, bij de borrel of als broodbeleg.

Wildplukrecept: rozenbotteljam

Iedereen kent de rozenbotteljam van Roosvicee wel. Maar wist je dat je het ook heel goed zelf kunt maken? Mocht je ze zelf willen plukken, dan zijn rozenbottels in de herfst te oogsten.

Wildplukrecept: vlierbessensiroop

Het najaar is praktisch de hemel voor wildplukkers: veel vruchten zijn op dit moment rijp. Van september tot oktober kun je vlierbessen plukken en deze siroop is een van de lekkere manieren om je oogst te verwerken!

Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonouders een hakmolen/staafmixer combi gekregen, en daar word ik zo blij van! In plaats van dat ik een eeuwigheid wortels sta te raspen, hak ik ze nu in een minuutje fijn. Topapparaat. Dit betekent dat ik echt onmeunig veel carrot cake ga bakken in de toekomst, want het is een van de lekkerste taarten ever.

Recept: Bessenjam uit andermans tuin

Zelf jam maken is alles behalve moeilijk. In de supermarkt kun je gewoon geleisuiker kopen, dat gooi je bij je bessen, je kookt het in en voilà. In deze blogpost een stap voor stap recept voor bessenjam.

Gnocchi salade met walnoten en geitenkaas

Koken zonder vlees: ik doe het steeds vaker. Vegetarisch koken is in principe helemaal niet moeilijk. Er zijn een hoop traditionele vleesvervangende smaakcombinaties – zo lekker dat je het vlees niet eens mist!

Scroll naar top